Sponsor worden?

Met een aantrekkelijke ruimte en een divers publiek van analisten uit allerlei sectoren en expertises is het Lab Technology Network het ideale evenement om uw life sciences know-how en technieken te demonstreren.

Lees meer...

Volg ons

  • square in

  • square twitter

  • square youtube

Programma 28 maart 2014

Download hier het volledige programma (Pdf 403 kB).

Het programma is samengesteld door de programmacommissie.
De leden stellen zich graag aan je voor:

 

Ruud Barnhoorn

Ruud Barnhoorn (Monsanto)
Na twee jaar geleden deel te hebben genomen aan de organisatie commissie van het eerste LTN ben ik dit jaar weer met veel enthousiastme aangeschoven. In 2004 ben ik afgestudeerd als biotechnoloog aan Hogeschool Larenstein waarna ik aan de slag ben gegaan bij Enza-zaden. Ik ben daar begonnen als moleculair fytopatholoog en na twee jaar heb ik de overstap naar de R&D afdeling gemaakt waar in de functie van research assistant molecular biology and biochemistry  heb vervuld. In 2011 de sequence wereld ingedoken bij Baseclear B.V. maar na twee jaar ging de planten wereld toch weer bij me kriebellen en heb ik sinds afgelopen oktober de overstap gemaakt naar Monsanto seeds.  In mijn nieuwe functie bij Monsanto ben ik verantwoordelijk voor de implementatie en optimalisatie van moleculaire technieken voor de detectie van pathogenen op en in groente zaden.

 

Martijn Bogaerts

Martijn Bogaerts (Sanquin)
Bij dezen wil ik mij graag voorstellen als lid van de programma commissie voor het Lab Technology Network event 2013. In 2000 ben ik afgestudeerd als biochemisch analist bij de Hogeschool Rotterdam & Omstreken en ben in 2006 via omwegen gekomen bij mijn huidige werkgever, Sanquin Bloedvoorziening. Ik heb mij door de jaren heen als analist bezig gehouden met DNA van muizen, malaria, bloedgroepen en tegenwoordig de genexpressie in getransfundeerden, maar het komt gelukkig allemaal neer op dezelfde 4 letters. Verder probeer ik ook richting en invulling te geven bij het genetische onderzoek binnen het transfusie geneeskundig onderzoek van het Jon J van Rood Center for Clinical Transfusion Research, Sanquin- Leiden University Medical Center, Leiden.

 

Annemieke visser

Annemieke Visser (LUMC)
Na mijn opleiding HLO-medische biologie ben ik bij het LUMC gaan werken. Ik heb 15 jaar als researchanalist op verschillende afdelingen aan verschillende onderzoeken gewerkt. Ik ben ook lid van het Analisten Platform in het LUMC. Het Analisten Platform heeft als doel analisten te verbinden en voor hun belangen op te komen. Vanuit deze rol heb ik een notitie geschreven voor het opzetten van een project-pool voor researchanalisten in het LUMC. Het doel is: mobiliteit en werkzekerheid voor researchanalisten binnen het LUMC. Op dit moment werk ik bij HRM als adviseur om te kijken of het opzetten van een pool voor researchanalisten haalbaar is.

 

Laurens Lammerts

Laurens Lammerts (DuPont Industrial Biosciences)
Na 2 jaar deel te hebben genomen aan dit event leek het me een leuke en leerzame uitdaging om zitting te nemen in de programmacommissie voor de volgende editie. Bij deze! Na in 2008 afgestudeerd te zijn op het HLO te Utrecht, richting moleculaire biologie, ben na enige jaren totaal andere dingen gedaan te hebben, in 2011 begonnen als lab-assistant bij wat destijds Genencor was. Op de afdeling R&D ben ik me gaan ontwikkelen op biochemisch en analytisch gebied, waardoor ik nu vooral bezig ben met HPLC-eiwitkwantificaties. Op het high throughput screening lab ben ik ook veel te vinden, voor het uitvoeren van screenings maar ook voor optimalisatie van dat lab.

 

Karen 0061

Karen den Hollander (BaseClear)
Na mijn opleiding HLO-biochemie aan de Saxion Hogeschool in Enschede heb ik 11 jaar gewerkt  als research analist  bij het toenmalige proefstation voor de Champignoncultuur, tegenwoordig het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Na 6 jaar fulltime voor de kinderen te hebben gezorgd, ben ik in 2008 met veel plezier bij BaseClear aan de slag gegaan. Ik ben werkzaam als technician op de Sequencing  en Micro afdeling. Voor beide afdelingen  ben ik mede verantwoordelijk voor de verwerking van samples van binnenkomst  tot aan het sturen van de data naar de klant. Naast technician ben ik ook lid van het auditteam, dit houdt in dat we verifiëren of ons kwaliteitssysteem  voldoet aan de ISO17025:2005 norm waarvoor we geaccrediteerd zijn.